Wachten op behandeling

Wachten voor behandeling is heel vervelend. Zeker als u zich zorgen maakt om de ontwikkeling van uw kind.

Voor hulpvragen op psychologisch gebied kunt u, afhankelijk van de hulpvraag, redelijk snel starten met zorg binnen onze praktijk. Zodra de gemeente akkoord is met het plan op maat, kunnen we samen aan de slag.

Helaas zijn er momenteel landelijk langere wachtlijsten voor logopedie. Dit komt door een grotere vraag naar hulp bij taal-, lees- en spraakproblemen. Daarnaast is er een tekort aan logopedisten.

Ook wij werken momenteel met een wachtlijst voor logopedie. Achter én voor de schermen werken we daarom hard aan het vergroten van de effectiviteit en efficiëntie van onze behandelingen én denken wij na over innovaties binnen ons zorgaanbod.

Aan de slag met ons wachtlijstmanagement

Door gerichte keuzes te maken en mogelijkheden optimaal te benutten, proberen wij binnen onze praktijk de impact van wachttijden te verkleinen.

We leggen in dit blog uit welke punten we achter én voor de schermen aanpakken om de toegankelijkheid van onze logopedie te verbeteren en de druk op onze wachtlijst te verminderen.

Melding maken van lange wachttijden bij zorgaanbieders

Weet u dat u melding kunt maken van lange wachttijden bij zorgaanbieders? We lichten de opties toe.

  • Zorgbemiddeling bij uw zorgverzekeraar

Zorgverzekeraars hebben ook een rol in het oplossen van de wachtlijsten. Zij hebben namens hun verzekerden een zorgplicht. Het is belangrijk dat cliënten het wachtlijstprobleem zelf aankaarten bij de zorgverzekeraars.  Wanneer zorgverzekeraars op de hoogte zijn van de omvang van het probleem zullen zij maatregelen moeten nemen.

U vindt het nummer voor zorgbemiddeling/wachtlijstbemiddeling op de website van uw zorgverzekeraar.

  • Melding Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA)

Als uw zorgverzekeraar u onvoldoende kan helpen, kunt u dit melden bij de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA). U vindt het formulier om melding te doen hier. 
Laat u in het formulier dan weten dat uw zorgverzekeraar u niet kan helpen. De NZA onderzoekt dan of de verzekeraar zich voldoende inspant. Ook monitort de NZA waar problemen in de toegankelijkheid van de zorg ontstaan.

Wij zouden het erg op prijs stellen wanneer u melding maakt bij uw zorgverzekeraar en de NZA.
Zo kunnen we samen proberen invloed uit te oefenen op de wachtlijstproblematiek. Alvast onze hartelijke dank hiervoor.

Nog vragen hierna? Neem gerust contact met ons op.